+385 91 1829305 – Croatia +36 70 2324120 – Hungary +43 664 6351888 – Austria

zvijezda.danica76@gmail.com

Továbbra is vonzó ingatlanbefektetés Horvátországban


Horvátország egyre népszerűbb befektetési célpont: a tengerpart földrajzi közelsége, a folyamatosan bővülő autópálya-hálózat, az egyre jobb infrastruktúra, a rendezett belpolitikai viszonyok, , az uniós csatlakozás után kedveltebb befektetési célponttá teszi egyéb mediterrán országoknál. Három-négy év alatt csaknem megduplázódtak az árak a horvát ingatlanpiacon, ennek ellenére ugyan lassuló ütemben, de további emelkedés várható a következő években.

Az elmúlt években átrendeződés figyelhető meg az ingatlan vásárlásának motiváló erejét tekintve: korábban Horvátországhoz ill. a közeli tengerparthoz valamilyen módon kötődő személyek vásároltak, mára előtérbe került a befektetési cél.

Befektetési célpontból is megfontolandó a vásárlás: az árak növekedési dinamikája ugyan lassuló a háború utáni évekhez képest; mégis a turisták által kedvelt övezetekben egy apartman naponta 60 – 80 eurótól is kiadható (Horvátországban nagyjából 100 idegenforgalmi nappal lehet számolni).

2000 óta évről évre növekvő érdeklődés mutatkozik a magyar lakosság részéről a viszonylag alacsony fenntartási költségekkel jellemezhető horvát ingatlanok iránt. Idáig a külföldi – elsősorban a német és az osztrák – befektetők által már jóval korábban felfedezett, szinte teljesen beépített Isztria magasabb árakkal vezetett, de az autópálya kiépülésével a dalmát tengerpart is egyre vonzóbb – talán Zadartól délre ugyanolyan árban egy picit jobb fekvésű ingatlant lehet kapni, mint északabbra.

Related posts

SLS Dubai Hotel & Residences

A belvárosban található ingatlan látványos, akadálymentes kilátást kínál a világ...

Continue reading

Gigantikus jachtkikötő épül Dubajban

A Közel-Kelet és Észak-Afrika legnagyobb jachtkikötőjét és a világ legmagasabb...

Continue reading

Tippek és tanácsok ingatlanbefektetésekhez

  Bármilyen tanácsadás a világ ingatlanbefektetéseihez Szüksége van néhány...

Continue reading

Join The Discussion

This site is protected by wp-copyrightpro.com