+385 91 1829305 – Croatia +36 70 2324120 – Hungary +43 664 6351888 – Austria

zvijezda.danica76@gmail.com

Egyre keresettebbek a luxus ingatlanokba történő befektetés

 

Az egyre mélyülő gazdasági válság kapcsán sokan keresik pénzük biztonságos befektetésének lehetőségét. Az egyik legbiztonságosabb befektetésnek ma a luxus ingatlanokba történő befektetések tűnnek, úgy külföldön, mint odahaza.

Ennek egyik oka éppen a tőzsdepiacok és a bankszféra bizonytalansága, mely az elmúlt hónapokban tovább növekedett. De ez csupán az egyik oka annak, miért döntenek egyre többen luxus ingatlan vásárlásáról. Az emberek pénzükért most már több kényelmet és biztonság érzést is szeretnének.

A luxus ingatlanoknál nem csupán azok vonzó helye a fontos, hanem az ingatlan felszereltsége is. Ma már nem ritka a medence, spa jacuzzival –akár még a tengerparti ingatlanoknál is – vagy szauna közvetlenül az épületben. A közelükben gyakran van golfpálya, teniszpálya vagy más sportolási lehetőség.

A luxus ingatlan vásárlásakor nagyon fontos a pénzügyi szempont figyelembe vétele. A kezdőköltségek ugyan magasabbak, mint a szokásos ingatlanoknál, de sok külföldi luxus ingatlannál a bérbeadás egyre népszerűbb lehetőség. A bérbeadásból származó éves garantált jövedelem általában az ingatlan vételárának 5 ÷ 8 százaléka között mozog. Ez már az üzemelési költségek és az ingatlan kezelését végző társaság jutalékának levonása után értendő.

Külföldi ingatlanbefektetések esetén elsősorban az idegenforgalmilag is kedvelt desztinációk a legfelkapottabbak. Célszerű olyan országot, országrészt,régiót vagy szigetet választani, ahol egész évben jó idő van, kedvezőek a klíma viszonyok, ez nagyban megkönnyíti a hasznosítást,bérbeadást. Egyre keresettebbek a luxus ingatlanokba történő befektetés Spanyolországban, Franciaországban,Dubaiban és kedvező változást mutatnak a statisztikák albán luxusingatlanokkal kapcsolatban.

A tengerpartok egész éves vonzerejének köszönhetően – és itt a téli hónapokat ki kell emelni – pár százalékkal magasabb megtérülések érhetőek el a bérleti piacon.

A bérbeadáson kívül jól működő stratégia a viszonteladás, illetve az ingatlan fejlesztés is. Mivel az üdülő övezetekben megfelelő kapcsolatok nélkül a felújítási és fejlesztési munkák meglehetősen költségesek, ezt a nehézséget tudjuk előnnyé konvertálni és megfelelő tapasztalatokkal és kapcsolatokkal rendelkező ingatlanmenedzser céggel való társulás esetén, aminek a jutalma szép profit lehet

A külföldi ingatlanbefektetések hátránya a földrajzi távolság,olykor jelentős is lehet tengerentúli befektetéseknél, ezért nagyon fontos, hogy egy megbízható ingatlanmenedzser céggel szükséges együtt dolgozni. Sokan szeretik a kellemest a hasznossal összekötni, erre kiváló eszköz szép helyekre elutazni és ott ingatlanokkal pénzt csinálni.

Ha luxus külföldi ingatlan vásárlását komolyan fontolgatja, forduljon hozzánk bizalommal. Szívesen válaszolunk minden kérdésére.

Related posts

SLS Dubai Hotel & Residences

A belvárosban található ingatlan látványos, akadálymentes kilátást kínál a világ...

Continue reading

Gigantikus jachtkikötő épül Dubajban

A Közel-Kelet és Észak-Afrika legnagyobb jachtkikötőjét és a világ legmagasabb...

Continue reading

Tippek és tanácsok ingatlanbefektetésekhez

  Bármilyen tanácsadás a világ ingatlanbefektetéseihez Szüksége van néhány...

Continue reading

Join The Discussion

This site is protected by wp-copyrightpro.com