+385 91 1829305 – Croatia +36 70 2324120 – Hungary

zvijezda.danica76@gmail.com

Egyre keresettebbek a luxus ingatlanokba történő befektetés

 

Az egyre mélyülő gazdasági válság kapcsán sokan keresik pénzük biztonságos befektetésének lehetőségét. Az egyik legbiztonságosabb befektetésnek ma a luxus ingatlanokba történő befektetések tűnnek, úgy külföldön, mint odahaza.

Ennek egyik oka éppen a tőzsdepiacok és a bankszféra bizonytalansága, mely az elmúlt hónapokban tovább növekedett. De ez csupán az egyik oka annak, miért döntenek egyre többen luxus ingatlan vásárlásáról. Az emberek pénzükért most már több kényelmet és biztonság érzést is szeretnének.

A luxus ingatlanoknál nem csupán azok vonzó helye a fontos, hanem az ingatlan felszereltsége is. Ma már nem ritka a medence, spa jacuzzival –akár még a tengerparti ingatlanoknál is – vagy szauna közvetlenül az épületben. A közelükben gyakran van golfpálya, teniszpálya vagy más sportolási lehetőség.

A luxus ingatlan vásárlásakor nagyon fontos a pénzügyi szempont figyelembe vétele. A kezdőköltségek ugyan magasabbak, mint a szokásos ingatlanoknál, de sok külföldi luxus ingatlannál a bérbeadás egyre népszerűbb lehetőség. A bérbeadásból származó éves garantált jövedelem általában az ingatlan vételárának 5 ÷ 8 százaléka között mozog. Ez már az üzemelési költségek és az ingatlan kezelését végző társaság jutalékának levonása után értendő.

Külföldi ingatlanbefektetések esetén elsősorban az idegenforgalmilag is kedvelt desztinációk a legfelkapottabbak. Célszerű olyan országot, országrészt,régiót vagy szigetet választani, ahol egész évben jó idő van, kedvezőek a klíma viszonyok, ez nagyban megkönnyíti a hasznosítást,bérbeadást. Egyre keresettebbek a luxus ingatlanokba történő befektetés Spanyolországban, Franciaországban,Dubaiban és kedvező változást mutatnak a statisztikák albán luxusingatlanokkal kapcsolatban.

A tengerpartok egész éves vonzerejének köszönhetően – és itt a téli hónapokat ki kell emelni – pár százalékkal magasabb megtérülések érhetőek el a bérleti piacon.

A bérbeadáson kívül jól működő stratégia a viszonteladás, illetve az ingatlan fejlesztés is. Mivel az üdülő övezetekben megfelelő kapcsolatok nélkül a felújítási és fejlesztési munkák meglehetősen költségesek, ezt a nehézséget tudjuk előnnyé konvertálni és megfelelő tapasztalatokkal és kapcsolatokkal rendelkező ingatlanmenedzser céggel való társulás esetén, aminek a jutalma szép profit lehet

A külföldi ingatlanbefektetések hátránya a földrajzi távolság,olykor jelentős is lehet tengerentúli befektetéseknél, ezért nagyon fontos, hogy egy megbízható ingatlanmenedzser céggel szükséges együtt dolgozni. Sokan szeretik a kellemest a hasznossal összekötni, erre kiváló eszköz szép helyekre elutazni és ott ingatlanokkal pénzt csinálni.

Ha luxus külföldi ingatlan vásárlását komolyan fontolgatja, forduljon hozzánk bizalommal. Szívesen válaszolunk minden kérdésére.

Related posts

🇹🇷APPARTAMENTI DI RECENTE COSTRUZIONE in vendita sulla Riviera Turca🇹🇷

Il rappresentante LOCALE della nostra azienda parla ungherese e turco a livello di madrelingua,...

Continue reading

🇹🇷NEWLY BUILT APARTMENTS for sale on the Turkish Riviera🇹🇷

The LOCAL representative of our company speaks Hungarian and Turkish at the native language level,...

Continue reading

🇹🇷Prodaju se novoizgrađeni apartmani na turskoj rivijeri🇹🇷

LOKALNI predstavnik naše tvrtke govori mađarski i turski jezik na materinjem jeziku, te tečno...

Continue reading

Join The Discussion

This site is protected by wp-copyrightpro.com