+385 91 1829305 – Croatia +36 70 2324120 – Hungary +43 664 6351888 – Austria

zvijezda.danica76@gmail.com

Továbbra is vonzó ingatlanbefektetés Horvátországban


Horvátország egyre népszerűbb befektetési célpont: a tengerpart földrajzi közelsége, a folyamatosan bővülő autópálya-hálózat, az egyre jobb infrastruktúra, a rendezett belpolitikai viszonyok, , az uniós csatlakozás után kedveltebb befektetési célponttá teszi egyéb mediterrán országoknál. Három-négy év alatt csaknem megduplázódtak az árak a horvát ingatlanpiacon, ennek ellenére ugyan lassuló ütemben, de további emelkedés várható a következő években.

Az elmúlt években átrendeződés figyelhető meg az ingatlan vásárlásának motiváló erejét tekintve: korábban Horvátországhoz ill. a közeli tengerparthoz valamilyen módon kötődő személyek vásároltak, mára előtérbe került a befektetési cél.

Befektetési célpontból is megfontolandó a vásárlás: az árak növekedési dinamikája ugyan lassuló a háború utáni évekhez képest; mégis a turisták által kedvelt övezetekben egy apartman naponta 60 – 80 eurótól is kiadható (Horvátországban nagyjából 100 idegenforgalmi nappal lehet számolni).

2000 óta évről évre növekvő érdeklődés mutatkozik a magyar lakosság részéről a viszonylag alacsony fenntartási költségekkel jellemezhető horvát ingatlanok iránt. Idáig a külföldi – elsősorban a német és az osztrák – befektetők által már jóval korábban felfedezett, szinte teljesen beépített Isztria magasabb árakkal vezetett, de az autópálya kiépülésével a dalmát tengerpart is egyre vonzóbb – talán Zadartól délre ugyanolyan árban egy picit jobb fekvésű ingatlant lehet kapni, mint északabbra.

Related posts

ÜZLETI VÉLEMÉNYEK

Üzleti kilátások Indonéziában Sok ország úgy véli, hogy Indonéziában üzleti...

Continue reading

Egyre keresettebbek a luxus ingatlanokba történő befektetés

  Az egyre mélyülő gazdasági válság kapcsán sokan keresik pénzük biztonságos...

Continue reading

Ingatlan vásárlása Spanyolországban

Spanyolország már régóta kedvező feltételeket nyújt a spanyol ingatlanok iránti...

Continue reading

Join The Discussion

This site is protected by wp-copyrightpro.com